Copyright © photos & text / Sanja Knezevic / All rights reserved
logo

O nama

O nama

Photo Finish Studio je fotografski servis u Beogradu koji vodi profesionalni fotograf Sanja Knežević. Tokom višegodišnjeg iskustva u reportažnoj i dokumentarnoj fotografiji razvila je jedinstveni dinamični stil, pre svega u fotografisanju događaja.  

Sanja je diplomirala fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i učestvovala je u najprestižnijim radionicama i festivalima, što je znatno uticalo na njen profesionalni razvoj. Počevši od 2012, živela je nekoliko godina u jednom od najvibrantnijih područja na svetu – Indoneziji, i fotografisala ne samo u ovoj zemlji, već i u čitavoj Jugoistočnoj Aziji. U 2018. izabrana je kao jedna od 10 fotografkinja iz celog sveta za učesnicu festivala Pilor (Festival Pil'Ours) u Francuskoj. Sanja je osvajala nagrade kako na najvećim nacionalnim fotografskim takmičenjima, kao što su Grand Prix Press Photo Srbija i Beta fotografija godine, tako i u inostransvu, poput prve nagrade za portret na festivalu Photo Week D.C u SAD.

Njeni radovi su, između ostalog, objavljivani u Nacionalnoj geografiji Srbija, Vice UK, The Economist, Financial Times, Boston Globe, KfW Chancen - Hamburg, Global Post, itd. Sarađivala je i sa međunarodnim organizacijama, kao što su UNOPS, Fondacija za otvoreno društvo i Amnesty International.

Sanja Knezevic

Sanja Knezevic